Over Ellen

mensen bewegen is wat me blij maakt

Ik ben Ellen Ducro van Ell Moves. Mensen bewegen is waar ik gelukkig van word.

Mensen bewegen loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Van het helpen bij het maken van keuzes die bij hen passen, tot het daadwerkelijk fysiek laten bewegen.

Als zus van een meervoudig gehandicapte broer, weet ik wat het is om je lichaam niet (goed) te kunnen gebruiken. Mede daardoor vind ik het geweldig om mensen in beweging te zetten en te laten ervaren hoe fijn het is als je vertrouwen hebt in je lichaam en voelt wat je allemaal kan.

Om mensen op de best mogelijke manier te kunnen begeleiden naar vitaal leven, heb ik na mijn opleiding tot fitness- en groepslesdocent, tevens de Chivo-opleidingen tot Vitaliteitstherapeut, Voedingscoach en Personal Trainer Pro (Medical Trainer) gevolgd. En om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit en beweging, volg ik regelmatig clinics, workshops en symposia.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsorganisatie van Vitaliteitsprofessionals (BOvV) en het kennisnet van Chivo.

Van “overleven” naar leven: het roer om

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit het luisteren naar- en adviseren van relaties en het prettige contact met klanten. Toch kwam ik vaak uitgeblust thuis. Dat nam ik voor lief, omdat gezond eten en stevig sporten me lang op de been hielden.
Tijdens een “oppep”-traject met een coach kwam ik echter tot het inzicht dat dit niet bepaald een vitaal leven was. Ik had geen controle maar wel veel stress, en ik was meer aan het “overleven” dan aan het leven. Daarop besloot ik het roer om te gooien. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen en in 2010 opende ik mijn eigen praktijk als vitaliteitscoach en personal trainer in Driebergen, waar ik nu met veel plezier anderen begeleid naar een vitaal leven en bij het hervinden van de energie om te leven.

Energie opdoen in de natuur

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de wei of in het bos met mijn IJslandse paard. Ook wandel ik graag. Heerlijk de natuur in en energie opdoen!

Verder geef ik bodyshape-lessen aan groepen enthousiaste dames. Thuis vind ik rust bij mijn man en onze twee Maine coons. En de drukte zoek ik graag op met mijn “prettig gestoorde” vriendinnen.

Wat anderen van mij vinden

“We werken met een plan, maar elke sessie wordt door Ellen afgestemd op mijn fysieke en mentale belastbaarheid van dat moment.”

“Gezellig en met humor, maar er wordt wel serieus gewerkt.”

“Niks ‘even trainen’ voor een 10 km loop. Ellen zet mensen weer op de rit om het sporten zelf weer op te pakken én vol te houden.”

“Ellen is heel flexibel in haar agenda.”

“Ellen werkt niet met vaste lijstjes, want ieder mens is uniek in en vraagt om een andere benadering. Ze stemt af op wat ik voor ogen heb. En ze gebruikt haar brede kennis en ervaring om mij inzichten te geven die me echt verder helpen.”

“Ellen kan goed luisteren en mij een spiegel voorhouden.”

Positief, energiek en gepassioneerd

Familie, vrienden en cliënten omschrijven mij als ‘positief, enthousiast, energiek en gepassioneerd’.

Van die eigenschappen maak ik dankbaar gebruik om jou fysiek én mentaal in beweging te krijgen én houden.

Wil jij weten wat ik voor je kan betekenen als vitaliteitscoach of personal trainer? Zet vandaag de eerste stap naar een vitaler leven en neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil kennismaken met Ell Moves
fiets balans beweging ellmoves
Vitaliteitscoach en Personal Trainer Ellen Ducro

Personal Trainer

Ik help je met een betere houding zodat je in het dagelijks leven profijt hebt van een sterker lichaam

Vitaliteitscoach

Ik help je de veerkracht te hervinden, zodat je beter met stress kunt omgaan en sterker in je schoenen staat

Aan de slag en op weg naar een vitaal leven, of meer weten over mijn werkwijze ?

Neem vandaag nog contact op. Ik beweeg je graag!

Ellen